У библиотеци:

Позив за учешће на округлом столу "ФОТОГРАФИЈА ЗАВИЧАЈА"

25-May-2016


Поштоване колегинице и колеге,

Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу, у циљу афирмације свог завичајног фонда и повећања стандарда у његовој организацији, већ трећу годину заредом организује тематски округли сто на који позива и окупља колеге завичајних одељења из библиотека Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине који желе да представе ресурсе својих завичајних збирки и размене искуства.Наша овогодишња тема је:

ФОТОГРАФИЈА ЗАВИЧАЈА
-Као историјски извор - литература, аутентични документ, информација, уметност…Верујемо да ће ова тема бити инспиративна да представите своју фотографску збирку завичајне грађе и тако упознате струку са њеног аспекта а посебно ширу јавност са свим особеностима и вредностима вашег краја које су забележиле фотографије.

Вашу библиотеку, ваше завичајно одељење, позивамо да учествује у раду округлог стола са PowerPoint презентацијом (мала специфичност, не писани рад).
Мислимо да PowerPoint форма одговара завичајним фондовима јер се теме могу сликовито представити колегама, што је због структуре ових фондова често много занимљивије од само текстуалних радова. (Као и претходне, све радове са овог округлог стола ћемо као домаћини "објавити" на DVD који ће бити достављен свим учесницима.)

Поштоване колегинице и колеге, бићемо тог дана добри домаћини. Нажалост, у постојећим околностима, наглашавамо да све трошкове пута и смештаја сноси сваки учесник-библиотека за себе.

Округли сто ће се одржати 10. јуна (петак) 2016. године у Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу, са почетком у 11.00 часова и трајаће до 16.00 часова.
Велико нам је задовољство што ћете бити наши гости и сарадници на овом важном послу.
Молимо вас да нам најкасније до 20. маја потврдите учешће, а до 1. јуна пошаљете име учесника округлог стола.

Програм уредила Директор Библиотеке
Хадија Кријешторац, дипл. библиотекар саветник Садија Хоџић


U Prijepolju, aprila 2016. godine

e-mail: hadijakrijestorac@gmail.com
Тел. 063 89 31 947 033 712 960pdf Позив за учешће на округлом столу (.PDF 74KB)

t0.02