У библиотеци:

"БЕЗАРЕВИЋИ путници и намерници" - вредан допринос проучавању пријепољских презимена

01-Dec-2016


b_ha.JPG

Књига „Безаревићи путници и намерници“ представљена је пријепољској публици у Библиотеци „Вук Караџић“. О књизи о пореклу породице са овим ретким презименом говорили су аутор Властимир Безаревић и Хадија Кријешторац, библиотекар-саветник.

Говорећи о особености ове књиге, чији је Библиотека издавач, истакнут је њен нарочит значај у погледу осветљавања генологије једне породице, документарности и бројних информација које пружа како о породици Безаревић тако и о многим другим породицама пријепољског краја. Аутор, међутим, у књигу уноси и многе садржаје који пружају увид и историју и културу једног поднебља и социолошки осврт на једно време. Једна од карактеристика које ово дело препоручују и широј читалачкој публици је књижевни начин приповедања, готово лирски интониран, што тексту даје додатну вредност и чиме он излази из уског оквира генеолошког истраживања.

Поред разговора, промоција је обухватила и ауторов кратак филм о књизи. Дружење са публиком завршено је уз ауторово извођење мелодија староградских песама које су се некада могле чути у пријепољском крају.

-------------------

Властимир Безаревић је рођен у Пријепољу 1951. године, као старији син Милана и Цмиље Безаревић. Основну школу и Гимназију завршио је у родном граду, а дипломирао је на правном факултету у Београду 1976. године. Од 1978. живи и ради у Бајиној Башти где је у локалној привреди обављао бројне значајне функције. „Безаревићи путници и намерници“ је његова прва књига.

Фотогалерија >>
t0.02