У библиотеци:

КУЋА ГОЛДЕНОВИХ

Салман Ружди

Тешко могу да задржим ону веру у добро, којој сам посветио свој живот, а да не осетим врелину очаја. Чини ми се да пламен прождире читав свет који сам познавао, да све за шта сам у животу марио и за шта сам се борио, све што сам био одгајен да браним и волим, нестаје у наранџастом огњу. Пламени језици палацају око рубова приче која се ближи крају, а пламен је врео и неумољив и дочекаће свој дан.

У новом светском поретку алтернативне истине, Нерон Голден је величанствено посебан човек у сваком погледу. Доселио се у Америку под тајанственим околностима, преузео нови идентитет и врло брзо пронашао своје место у самом врху лествице високог друштва Њујорка. Он је богат, моћан, отац тројице синова звучних имена: Диониса, Апулеја и Петронија. Али одакле потиче то његово богатство? Ко се заправо крије иза грандиозне фасаде његове виле? И какве то утваре прогањају његову породицу, попут неког древног индијског проклетства?

Док приповеда о успону и паду Голденових, Ружди нас упознаје са својим магичним ликовима и њиховим уклетим судбинама, на оригиналан и непоновљив начин разоткривајући наше најдубље страхове и крхке снове.t0.01