У библиотеци:

МАГБЕТ

Ју Несбе

Поново испричан Шекспиров Магбет.

Поново испричане најчувеније драме Вилијема Шекспира.

Ју Несбе, најпознатији скандинавски писац криминалистичких романа, представља нам полицајца Магбета опседнутог новим животом с више моћи и већим повластицама. Тако Магбет постаје прича о крвопролићу, о кобном избору и несагледивим последицама које он доноси.

Смештен у оронули, кишни индустријски град седамдесетих година прошлог века, Магбет Јуа Несбеа прати борбу полиције да реши упоран проблем с прометом наркотика. Корумпирани шеф полиције, који је индустријски град одвукао у мочвару криминала и хаоса, коначно је мртав. То буди наду код грађана, али покреће и нову борбу за превласт. Тржиште дроге контролишу двојица нарко-босова, од којих један – врсни манипулатор по имену Хеката – има везе у самом врху градске власти и намерава да их искористи за своје циљеве.

Хекатин наум се заснива на томе да искористи упорног, лукавог и манипулаторног Магбета, заповедника специјалне јединице склоног насилним епизодама и параноји. За то време Лејди, утицајна власница једног градског казина и Магбетова љубавница, кује амбициозне и убилачке планове. Магбет тако покреће причу о љубави и кајању, политичкој амбицији и похлепи која испитује најмрачније кутке људске природе и тежње злочиначког ума, причу која се чита у даху.t0.01