У библиотеци:

ЧИТАЊА И ПИТАЊА

Иван Клајн

Професор Иван Клајн већ више од четири деценије одговара на питања о правопису, граматици, значењу речи... Али, овога пута је из својих бележака издвојио теме о којима је писао из личног задовољста. О времену одрастања у Господар Јевремовој улици у послератном Београду, када телевизије још није било. На радију само вести, народна музика (још не „новокомпонована“), класична музика, плус емисије под називом „Музика са плоча“, „Забавна музика“ или „Музика за игру“. На киосцима само два дневна листа, „Политика“ и „Борба“. Забава за младе: пре свега биоскоп, понека игранка и спорт. О књигама које је читао с великим уживањем.

О музици и занимљивим текстовима песама које уз његова објашњења видимо у сасвим новом светлу. И на крају прави избор забавних игара речима, које је често и сам измишљао, помало налик на енигматске проблеме.
Иако се читаоци неће увек сложити с аутором, сасвим сигурно ће уживати у читању ове књиге, у ауторовим описима, понекад сасвим оштрим и ироничним попут запажања чувених коментатора из Мапетове ложе, Статлера и Валдорфа.t0.01