U našoj biblioteci:

"BEZAREVIĆI putnici i namernici" - vredan doprinos proučavanju prijepoljskih prezimena

01-Dec-2016


b_ha.JPG

Knjiga „Bezarevići putnici i namernici“ predstavljena je prijepoljskoj publici u Biblioteci „Vuk Karadžić“. O knjizi o poreklu porodice sa ovim retkim prezimenom govorili su autor Vlastimir Bezarević i Hadija Kriještorac, bibliotekar-savetnik.

Govoreći o osobenosti ove knjige, čiji je Biblioteka izdavač, istaknut je njen naročit značaj u pogledu osvetljavanja genologije jedne porodice, dokumentarnosti i brojnih informacija koje pruža kako o porodici Bezarević tako i o mnogim drugim porodicama prijepoljskog kraja. Autor, međutim, u knjigu unosi i mnoge sadržaje koji pružaju uvid i istoriju i kulturu jednog podneblja i sociološki osvrt na jedno vreme. Jedna od karakteristika koje ovo delo preporučuju i široj čitalačkoj publici je književni način pripovedanja, gotovo lirski intoniran, što tekstu daje dodatnu vrednost i čime on izlazi iz uskog okvira geneološkog istraživanja.

Pored razgovora, promocija je obuhvatila i autorov kratak film o knjizi. Druženje sa publikom završeno je uz autorovo izvođenje melodija starogradskih pesama koje su se nekada mogle čuti u prijepoljskom kraju.

-------------------

Vlastimir Bezarević je rođen u Prijepolju 1951. godine, kao stariji sin Milana i Cmilje Bezarević. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u rodnom gradu, a diplomirao je na pravnom fakultetu u Beogradu 1976. godine. Od 1978. živi i radi u Bajinoj Bašti gde je u lokalnoj privredi obavljao brojne značajne funkcije. „Bezarevići putnici i namernici“ je njegova prva knjiga.

Fotogalerija >>
t0.02