U našoj biblioteci:

Prijave za Opštinsku smotru recitatora

01-Mar-2017


Opštinska smotra recitatora koju organizuje Biblioteka "Vuk Karadžić", održaće se 5. aprila 2017. godine u Maloj sali Doma kulture prema sledećoj satnici:
- mlađi uzrast: 10,00 sati
- srednji uzrast 11,30 sati
- stariji uzrast: 13,00 sati

Kriterijumi po kojima ocenjivačka komisija vrednuje recitatore jedinstveni su za sve nivoe takmičenja i za sva tri uzrasta i podrazumevaju:
- izbor pesme primeren polu i uzrastu,
- akcentuaciju i dikciju,
- ostvarivanje misaono emotivnih sadržaja pesme,
- prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Na Opštinsku smotru recitatora osnovne škole mogu da prijave 3 recitatora mlađeg i po 3 recitatora srednjeg izrasta, a srednje škole prijavljuju po 4 recitatora.
Recitatori govore jednu pesmu, istu na svim nivoima takimčenja. Pesma se govori napamet i može trajati najviše tri minuta za mlađi i srednji, a četiri minuta za stariji uzrast.

Na Okružnu smotru recitatora šalju se po dva recitatora iz mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta.

Molimo škole da prijave za takmičenje dostave Biblioteci najkasnije do ponedeljka 3. aprila 2017. godine. Nepotpune i neblagovremeno dostavljene prijave nećemo moći da prihvatimo. Prijave se dostavljaju lično, u Biblioteci, ili mejlom info@biblioteka-prijepolje.com.
Za sve dodatne informacije obratite se Biblioteci na telefone 712-960 i  711-146.
Kontakt osoba Armina Jonović, bibliotekarka.

O terminu održavanja Okružne smotre recitatora učesnici će biti naknadno obavešteni.pdf Preuzmite obrazac za prijavu (.PDF 22KB)

t0.02