U našoj biblioteci:

"Gdje si ti ovih godina" : promocija romana Hadžema Hajdarevića u Biblioteci u Prijepolju

10-Mar-2017


hh_prijep.JPG 
Hadžem Hajdarević, bosanskohercegovački književnik, gostovao je u četvrtak 9. marta u Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Prijepolju. Ovom prilikom prijepoljskoj publici predstavljen je njegov roman prvenac „Gdje si ti ovih godina“ , objavljen 2015. godine u izdanju „Dobre knjige“ iz Sarajeva.

Roman koji govori o posleratnoj klimi i ambijentu povratka prijepoljskoj publici predstavili su  Faruk Dizdarević, književnik iz Priboja, i Edin Smailović, bibliotekar i istoričar iz Bijelog Polja. Moderator razgovora bila je Hadija Kriještorac, bibliotekar-savetnik.
Govoreći o romanu autor je istakao da je ovo delo nastajalo dvanaest godina i okarakterisao ga kao „roman o Bosni, sudbini autora i sudbini lika, te polarizovanim svetovima u okviru bosanskog i balkanskog prostora čiji smo svedoci i žrtve“. 

_______

Hadžem Hajdarević (1956) , bosanskohercegovački književnik, autor je više knjiga poezije, proze, publicistike, knjiga za decu. Učesnik je u više uredničkih, manifestacijskih i drugih književnopromotivnih projekata. Dela su mu prevođena na brojne svetske jezike. Živi i radi u Sarajevu.

Fotogalerija>>

t0.01