U našoj biblioteci:

Nagrada WEB Biblioteka 2017. za Biblioteku "Vuk Karadžić" iz Prijepolja

15-Mar-2017
Na osnovu rezultata u razvoju nastupa biblioteke na internetu, unapređenju veb aplikacije biblioteke www.biblioteka-prijepolje.com i zaživljavanju u svakodnevici lokalne i globalne zajednice Internet Club, udruženje internet stvaralaca Srbije, dodelio je Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Prijepolju nagradu za WEB Biblioteku 2017. godine.


Plaketu za WEB biblioteku 2017. direktorki Biblioteke „Vuk Karadžić“, Sadiji Hodžić uručio je predsednik UO Internet kluba, Mirko Marković na konferenciji za štampu koja je ovim povodom priređena u prostorijama biblioteke.

U obrazloženju Upravnog odbora Internet kluba, koji je dodelio nagradu navodi se da se ovogodišnja plaketa dodeljuje kao rezultat kontinuiteta i istrajnosti u primeni internet tehnologija u radu biblioteke i praćenju kulturnog miljea lokalne zajednice od 2005. godine do danas.To je pristup globalnoj mreži u kome je biblioteka središte razmene i kreiranja informacija o kulturnim dešavanjima i sadržajima jedne sredine na globalnom prostoru, Značaj ovogodišnje nagrade je u tome što je ova bibliotečka komunikacija na globalnoj mreži postala pouzdani izvor informacija i realno ogledalo aktivnosti jednog subjekta kulture i obrazovanja u širem smislu.

t0.02