U našoj biblioteci:

„Dan otvorenih vrata o Evropskoj uniji“ u Biblioteci „ Vuk Karadžić“ : 9. maj 2017.

08-May-2017
Povodom Dana Evrope  9. maja, Biblioteka „ Vuk Karadžić“ organizuje "Dan otvorenih vrata o Evropskoj uniji“.


Tokom celog dana, od  8 do 18 sati u Biblioteci će biti otvoren EUTEKA PULT, gde se kroz njegove sadržaje možete upoznati sa publikacijama o EU, EU publikacijama i gde takođe možete dobiti dodatne informacije vezane za razne aspekte funkcionisanja EU institucija.

Verujemo da je važno da građani Prijepolja budu informisani o Evropskoj uniji i procesu pridruživanja Srbije i da je Dan Evrope dobra prilika za to.

Dan Evrope je značajan dan za istoriju Evrope i Evropske unije i obeležavaju ga sve zemlje koje evropske vrednosti prihvataju kao svoje.  I Srbija je odavno među njima. Na taj dan pre 67 godina, predstavljena je „Šumanova deklaracija“, dokument koji se smatra prvim korakom ka stvaranju Evropske unije.

Biblioteka„ Vuk Karadžić“ u Prijepolju pripada EUteka mreži koja broji 48 biblioteka u Srbiji u kojima se građani mogu dodatno informisati o Evropskoj uniji.
*„EUTEKA - EU u vašoj biblioteci“
 
je projekat koji ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi one u svojim sredinama postale mesta za informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. Euteka mrežu biblioteka čini 48 javnih biblioteka u Srbiji. Listu članica Euteka mreže kao i više informacija o aktivnostima možete videti na http://euinfo.rs/euteka/ O EU se možete informisati i na sajtovima  http://europa.rs/http://europa.eu/
t0.03