U našoj biblioteci:

DOM KULTURE: „TMUŠIĆI“ NA DASKAMA BITEF TEATRA

09-Nov-2017
Predstava prijepoljskih amatera „Tmuša – tako mi srca“ najavljena je kao komedija sa ozbiljnim posledicama.

U programu pod nazivom „MI, VI, SVI...U traganju za polifonim konceptima pozorišta participacije “ koji se održava u okviru beogradske Bitef Polifonije, sinoć je na daskama Bitef teatra nastupila večernja scena Doma kulture sa svojom ovogodišnjom predstavom „Tmuša – tako mi srca“. Predstava prijepoljskih „Tmušića najavljena je kao „komedija sa ozbiljnim posledicama“.

Odmah nakon odigrane predstave organizovana je tribina pod nazivom „Videti tek kasnije“ koja je bila posvećena razgovorima o umetničkim projektima koji oživljavaju, afirmišu i preispituju kulturnu istoriju i tradiciju zajednice i društva. Na razgovore je pozvana i bibliotekarka Hadija Džigal - Kriještorac, koja je govorila o iskustvima i radu Zavičajnog odeljenja Biblioteke „Vuk Karadžić“ na savremenom priređivanju književne zaostavštine Vladislava Veselinovića Tmuše. O radu na predstavi i mogućnostima negovanja književne baštine govorile su rediteljka, Sunčica Milosavljević i dramaturg Snežana Gnjidić.

Dve noći pre nastupa na Bitef Polifoniji, Amaterski ansambl Doma kulture je sa „Tmušom“ gostovao u Zrenjaninu i u Smederevu, tokom sezone su nastupali pred publikom Mostara, Ulcinja i Pljevalja, a kada se vrate čeka ih izvođenje iste predstave u Priboju, Novoj Varoši, Sjenici, Kovinu, Velikoj Plani, Petrovcu na Mlavi....
M.C.

Tekst preuzet sa stranice lista Polimlje >>

Bitef polifonija - MI, VI, SVI...U traganju za polifonim konceptima pozorišta participacije >>

Centar za dramu u edukaciji i umetnosti Cedeum >>

t0.02