U našoj biblioteci:

„Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju" - Kako besplatno studirati ili volontiruajući putovati u EU

11-Dec-2017


Pozivamo vas da u utorak 12. decembra u 12 časova u Biblioteci "Vuk Karadžić" u Prijepolju prisustvujete tribini "Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju".

Na ovoj tribini će biti reči o mogućnostima da mladi ljudi iz Prijepolja  učestvuju u Erazmus+ stipendiranim studentskim razmenama na svim nivoima studija, kao i celokupnim master studijama, u 33 evropske zemlje. Biće predstavljene  i mogućnosti za mobilnost mladih do 30 godina, bez obzira da li studiraju ili ne, u vidu omladinskih razmena i volontiranja u inostranstvu. Takođe, biće predstavljen i Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS).

Na tribini učestvuje Goran Bogunović iz Tempus Fondacije koja sprovodi EU program Erasmus Plus u Srbiji kroz koji se finansiraju projekti u oblasti obrazovanja i omogućava besplatno studiranje studenata iz Srbije u zemljama EU.Mogućnosti za povezivanje obrazovnih ustanova i usavršavanje nastavnika iz Srbije u EU


(Tribina namenjena učiteljima, nastavnicima, pedagozima, psiholozima, vaspitačima, direktorima i predstavnicima osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova i drugih organizacija koje se bave obrazovanjem, omladinskih organizacija i organizacijama civilnog društva.)


Pozivamo vas da u utorak 12. decembra u 13:30 časova u Biblioteci "Vuk Karadžić" u Prijepolju prisustvujete tribini "Mogućnosti za povezivanje obrazovnih ustanova i usavršavanje nastavnika iz Srbije u EU".

Na ovoj tribini će biti reči o projektima saradnje predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, organizacija koje se bave obrazovanjem odraslih, kao i omladinskih organizacija, sa partnerskim ustanovama iz evropskih zemalja u okviru programa Erazmus +.  Biće predstavljeni i Erazmus + stipendirani programi mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja iz škola iz Srbije  radi profesionalnog usavršavanja u zemljama EU, kao i strateških partnerstava ustanova iz Srbije i Evropske unije.

Učesnici tribine će biti u prilici da saznaju nešto više i o  mogućnostima unapređenja nastave i saradnje nastavnika i trenera putem eTwinning i EPALE internet platformi.  Biće predstavljeni i sistem podrške karijernom vođenju i savetovanju kroz aktivnosti i resurse nacionalnog centra Euroguidance mreže u Srbiji – seminari za nastavnike, vebinari, obuke, baza obrazovnih mogućnosti i drugo. Učesnici skupa će saznati nešto više i o korišćenju Europass alata i dokumenata, uključujući Europass radnu biografiju (CV), jezički pasoš i dokument o mobilnosti.

Na tribini govori Goran Bogunović iz Tempus Fondacije koja sprovodi EU program Erazmus + u Srbiji kroz koji se finansiraju projekti u oblasti obrazovanja i omogućava besplatno studiranje studenata iz Srbije u
zemljama EU.AGENDA

Tribina 1:     “Studiraj, putuj i uči o Evropskoj uniji”

12:00 - 12:05    Dobrodošlica - Sadija Hodžić, direktorka Biblioteke "Vuk Karadžić"  Prijepolje
12:05 - 12:15    Predstavljanje EUteka mreže biblioteka - Aleksandar Đukić, koordinator projekta "EUteka - EU u vašoj biblioteci"
12:15 - 12:30    O Evropskoj uniji i procesu pristupanja Srbije EU -  Teo Taraniš, član Tima Evropa
12:30 - 13:15    Predstavljanje  "Erasmus +" programa za mlade -  Goran Bogdanovic, predstavnik  Fondacije Tempus
13:15 - 13:30    Pitanja i odgovori


Tribina 2:     Mogućnosti za povezivanje obrazovnih ustanova i usavršavanje nastavnika iz  Srbije u EU

13:30 - 13:35    Dobrodošlica - Sadija Hodžić, direktorka Biblioteke "Vuk      Karadžić"  Prijepolje
13:35 - 13:45    Predstavljanje EUteka mreže biblioteka - Aleksandar Đukić, koordinator projekta "EUteka - EU u vašoj biblioteci"
13:45 - 14:00    O Evropskoj uniji i procesu pristupanja Srbije EU -  Teo Taraniš, član Tima Evropa 
14:00 - 14:45    Predstavljanje  "Erasmus +" i drugih programa Evropske unije namenjenih obrazovnim institucijama i profesionalnom razvoju zaposlenih u prosveti Goran Bogdanović, predstavnik  Tempus fondacije
14:45 - 15:00    Pitanja i odgovori


t0.02