U našoj biblioteci:

Obeležen nacionalni dan knjige - 28. februar

01-Mar-2018


Nacionalni dan knjige, 28. februar u Biblioteci „Vuk Karadžić“ obeležen je prigodnim programom.

Maturantima Prijepoljske gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole predstavljena je Digitalna biblioteka zavičaja koja je javnosti od prošle godine dostupna preko sajta biblioteke i na adresi http://digital.biblioteka-prijepolje.com/. Sa procesom i obimom digitalizacije, načinom pretraživanja građe, kao i sa značajem ovog važnog projekta, prisutne je upoznala Hadija Kriještorac, bibliotekar-savetnik Zavičajnog odeljenja.

Ovom prilikom predstavljen je i portal „Šta da čitam“, koji je pokrenula Biblioteka grada Beograda i u čijem radu učestvuje 30 javnih biblioteka iz cele Srbije, među kojima je i Biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Prijepolja. O ovom portalu nastalom sa ciljem da se čitaocima preporuči dobro štivo, govorila je Marija Stiković, bibliotekar-informatičar.

Nacionalni dan knjige bio je i prilika da se u nagrade čitaoci biblioteke. Sadija Hodžić, direktorka Biblioteke, uručila je poklon-kodove za pohađanje besplatnih onlajn kurseva (word, excel, powerpoint, photoshop i engleski jezik) koje je obezbedila IT Akademija, međunarodna škola za edukaciju i informatiku iz Beograda.

Na Dečijem odeljenju priređene su prigodne tematske izložbe knjiga za decu, a organizovane su kreativne radionice na kojima su najmlađi čitaoci pravili maštovite i originalne bukmarkere.

Prilog lista Polimlje >>

Prilog TV Forum >>t0.02