U našoj biblioteci:

Međunarodni dan knjige za decu: Osloboditi dečju maštu interaktivnim pričanjem bajki

03-Apr-2018
Međunarodni dan Dečje književnosti 2. april u biblioteci „Vuk Karadžić“ obeležen je programom „Mala pričaonica bajki – Bajkoteka“ i izložbom „Bajkoviti svet“. Priliku da uživaju u pripremljenom programu imali su predškolci Dečjeg vrtića "Naša radost".Program „Mala pričaonica bajki – Bajkoteka“ autorski je projekat novinarke Indire Hadžagić Duraković, koja je igrom i glumom dočarala mališanima svet bajki. Za predškolce, bajke su još uvek omiljeno štivo.

Bibilioteka Vuk Karadžić želela je da obeležavanjem Međunarodnog dana dečje književnosti kroz interaktivno pričanje bajki oslobodi dečju maštu.

Naši najaktivniji korisnici su učenici osnovnih škola i u 2017. godini imali smo 1550 korisnika, a predškolaca oko 500. Zato posebnu pažnju posvećujemo nabavci dečje književnosti i programima koje organizujemo, jer uvek imamo na umu da je stvarati i pisati za decu veoma odgovoran posao – istakla je direktorka biblioteke „Vuk Karadžić“ Sadija Hodžić.

Međunarodni dan dečje književnosti, 2. april, u svetu se obležava od 1967. godine. Na taj dan je 1805. rođen Hans Kristijan Andersen, danski književnik i proslavljeni pisac za decu.

Tekst preuzet sa internet stranice Televizije Forum >>

O Međunarodnom danu knjige za decu čitajte i na stranicama lista Polimlje>>


t0.02