U našoj biblioteci:

Proglašeni pobednici Opštinske smotre recitatora

13-Apr-2018
Opštinska smotra recitatora koju organizuje Biblioteka "Vuk Karadžić" održana je u petak, 13. aprila u Maloj sali Doma kulture u Prijepolju.


Na ovogodišnjoj smotri nastupilo je 36 recitatora iz osnovnih i srednjih škola (12 recitatora u kategoriji najmlađeg, 17 recitatora u kategoriji srednjeg i 7 recitatora u kategoriji starijeg uzrasta).
Šestoro učenika koji su se su po oceni žirija bili najuspešniji i koji će predstavljati Prijepolje na Okružnoj smotri u Kosijeriću su:

u kategoriji mlađeg uzrasta
Emilija Potežica, učenica IV razreda OŠ "Dušan Tomašević Ćirko"
Nedim Šantić, učenik IV razreda OŠ "Vladimir Perić Valter"

u kategoriji srednjeg uzrasta
Jelena Brašnjević, učenica V razreda OŠ "Milosav Stiković"
Teodora Nestorović, učenica VI razreda OŠ "Dušan Tomašević Ćirko"

u kategoriji starijeg uzrasta
Đorđe Dosković, učenik III razreda Ekonomsko-trgovinske škole
Jana Rakonjac, učenica III razreda Prijepoljske gimnazije

U kategoriji mlađeg uzrasta pohvaljene su Kristina Brajović i Dalija Čokić, u kategoriji srednjeg uzrasta pohvaljeni su  Sofija Ohrimenko, Tarik Hanić, Ena Šehović,  dok su u kategoriji starijeg uzrasta pohvaljene Nevena Cvijović i Belkisa Osmanlić. 

Stručni žiri je ove godine radio u sastavu:  Dejan Aleksić, pisac, Marija Barna Lipkovski, reditelj iz Beograda, i Indira Hadžagić Duraković, novinar.
Program Opštinske smotre recitatora vodili su Predrag Dulović, knjižničar Biblioteke "Vuk Karadžić" i Marija Svičević.

U programskom delu manifestacije nastupali su učenici Osnovne muzičke škole iz Prijepolja u klasi prof. Bojane Milanović i prof. Srđana Pavlovića – Ena Baković, Emilija Šljukić, Anja Milanović, Radenko Ninčić i Tijana Marković.t0.02