U našoj biblioteci:

„MOJE JE PRAVO DA ŽIVIM SREĆNO I ZDRAVO – ZA ODRASTANJE BEZ NASILJA“ : DEČIJA NEDELJA U BIBLIOTECI 1-7. OKTOBAR 2018. GODINE

04-Oct-2018


Dečija nedelja koja se ove godine održavala pod sloganom „MOJE JE PRAVO DA ŽIVIM SREĆNO I ZDRAVO – ZA ODRASTANJE BEZ NASILJA“ obeležena je na Dečijem odeljenju, u Infobusu i ogranku u Brodarevu.

Ovogodišnji gost Biblioteke bila je književnica za decu Gordana Maletić, koja se u ponedeljak i utorak družila sa učenicima na Dečijem odeljenu i u izdvojenom odeljenju OŠ “Svetozar Marković” Brodarevo u Potoku.

Primereno sloganu pod kojim se obeležavala Dečija nedelja, održano je više radionica pod nazivom “Prepoznajmo i sprečimo nasilje nad decom“ sa ciljem da se deca upoznaju sa pojmom nasilja, načinom njegovog prepoznavanja i sprečavanja. Autor i voditelj radionica, koje su realizovane sa učenicima osnovnih škola iz Prijepolja, Ivanja, Velike Župe i Brodareva, bila je Marija Svičević, diplomirani psiholog. Uspostavljena je dobra komunikacija sa učenicima koji su učestvovali u diskusiji, iznosili svoje stavove i mišljenja, kao i predloge kako na najbolji način reagovati u slučaju nasilja.
Tradicionalno, povodom Dečije nedelje, za predškolce i prvake organizovane su odeljenske posete što je bilo prilika da se najmlađi upoznaju sa Bibliotekom i dobiju besplatne članske karte.

t0.02