U našoj biblioteci:

"Javno zagovaranje u svrhu boljeg pozicioniranja biblioteka, arhiva i muzeja u zajednici" : međunarodna konferencija BAM 2018

29-Oct-2018


 

Asocijacija informacijskih stručnjaka – bibliotekara, arhivista i muzeologa organizator je 10. međunarodne konferenciju BAM 2018 Evropske smjernice za saradnju biblioteka,arhiva i muzeja na temu: "Javno zagovaranje u svrhu boljeg pozicioniranja biblioteka, arhiva i muzeja u zajednici".

Prvi dan konferencije održan u Sarajevu u Historijskom muzeju BiH 26. oktobra 2018. godine, a drugi dan u Bugojnu 27. oktobra 2018. godine u Kristalnoj Sali Općine Bugojno.

Kroz sesije – Informacijska pismenost, Zagovaranje: biblioteke, arhivi i muzeji, Lokalne zajednice i pristup informacijama, Arhivi, muzeji, biblioteke i kulturno-historijsko naslijeđe, Digitalni modeli i digitalni servisi, UN agenda 2030 i IFLA, radove su predstavili izlagači iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije Crne Gore.

U radu konferencije učestvovala je i Hadija Džigal Kriještorac iz Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Prijepolju sa radom na temu „Realni i virtuelni prostor prijepoljske biblioteke u službi slobodnog pristupa znanju, informacijama i lokalnoj / regionalnoj kulturnoj baštini“.t0.02